Utorak – Dinamizam i asertivnost

Utorak – Dinamizam i asertivnost

18 lipnja, 2024

Mjesec je još u Swati sazviježđu do cca. 12:26 h; zadnja ˝pada˝ Swati sazviježđa je i najpotentnija i donosi generalno najbolje značajke ovog sazviježđa. Slično kao što je navedeno u članku za prethodni dan Swati podržava teme poslovnih proboja, povezivanja, umrežavanja, inicijative, svega što traži pokret i promjenu. Zahvalno je i za ˝nemoguće zadatke/misije˝ budući da je Swati povezano sa mitologijom o Hanumanu koji je utjelovljenje discipline i snage te realizacije onog što nitko drugi ne može.

Od cca. 12:26 h pa ostatak dana Mjesec boravi u Vishakha sazviježđu. Vishakha nosi obilježje ekstrema, fiksacija i želje za ostvarenjem cilja po svaku cijenu. Vishakha mora biti bolja od drugih, mora dobiti ono što želi i mora dobiti satisfakciju pobjede koja joj prekursor da se osjeća dovoljno dobrom. Pod pozitivnijim utjecajima ova se komponenta manifestira kroz iznimnu snagu volje, discipline i liderski mentalitet; s negativnije, zanesenost, opsesija i fiksacija nekakvim ciljem ili ostvarenjem mogu osobu povući ka ekstremima.

Ovo sazviježđe nosi i jak seksualni naboj; voli zavoditi, privlačiti pozornost, ˝voajerisati˝ te je time intimni aspekt odnosa animalno obojen i sklon opsesijama i ekstremima. S bolje strane, Vishakha želi pružiti i dati najbolje i obasipat će partnera najboljim. Ne nužno iz nekakvog ego-tripa da se ˝pokaže˝ nego jednostavno jer želi da svima život kao život bude rajsko iskustvo.

Vishakha nudi potencijal za uspjeh, posebno u materijalnom kontekstu i odlična je za borbene i agresivne aktivnosti koje traže izniman napor i snagu volje. S negativnije strane, može donijeti pretjeranu zaluđenost željama i potrebom za priznanjima kao i (preo)opterećenost vanjskom formom.  Element ˝grananja˝ koji najviše pravi probleme Vishakhi je potrebno kanalizirati po mentalitetu ˝otkloni loše grane, pusti one zdrave da rastu˝; narečeni element donosi Vishakhama i svojevrsni vid ˝višestruke osobnosti˝.

Sve u svemu povoljan je dan za akcije na poslovnom planu, uklanjanje problema i prepreka te sve aktivnosti koje traže kompetitivnost i borbenost.