Subota – Sazviježđe posvećenosti

Subota – Sazviježđe posvećenosti

2 ožujka, 2024

Mjesec danas boravi u sazviježđu Anuradhe čiji su simboli ˝štap˝ i lotosov cvijet˝. Lotos je biljka koja može rasti i u najgorem mulju i osobe rođene u Anuradhi  su sposobne ˝cvjetati˝ i u najgorem okruženju. Vrijeme, trud i iskustvo oblikuju Anuradhu iz mulja u zlato. Simbolika štapa ukazuje na obrambeno oružje i na auru vodiča; kako Anuradha proživi što proživi akumulira određeno iskustvo, znanja i sposobnosti te zna kako voditi druge. Anuradha nosi moć posvećenosti i izrazito profitira na svim životnim poljima ukoliko je ta posvećenost usmjerena ka ˝pravoj˝ osobi ili cilju.

Anuradha je sazviježđe prijateljstva i uvijek će pružiti ˝ruku prijateljstva˝ onima u nevolji i problemima; ima jaku karmu vezanu za prijateljstva, neće imati puno prijatelja u životu, a puno će je prijatelja, kolega i bliskih ljudi i izdati ili čak i spletkariti joj iza leđa.

Tema tragične ljubavi između Radhe i Krishne se odvija u ovom sazviježđu, posebno u karti muškaraca koji su rođeni ili imaju Veneru u ovom sazviježđu. Radha je bila najveći štovatelj Krishne no Krishna je otišao svojim putem i ostavio Radhu; Radha je pala u tešku depresiju i nikad nije preboljela Krishnu. Anuradhi se događa slična tema da naiđu na ˝savršenu osobu˝ koja ih onda ostavi zbog već nekog razloga ili zbog druge osobe; Anuradha nikad ne prežali tu osobu i do kraja života čuva uspomenu na tu ˝savršenu ljubav˝ koju nije uspjela realizirati.

Anuradha inače podržava aktivnosti poput ˝odluka u trenutku˝ no i dugoročnih odluka, bavljenje okultnim i ezoteričnim temama, brojevima/statistikom/numerologijom, sve grupno orijentirane aktivnosti, psihoterapiju i traženje potpore prijatelja, učenje stranih jezika i pitanja inozemstva, a odlična je i za romanse, ˝dejtove˝ i općenito sve prokreativne aktivnosti. Ne podržava malverzacije, nasilje, posesivnost, škrtost i loše namjere. Podržava i pregovore (posebno u zadnji tren), odlična je za odnose sa stranim zemljama/strancima općenito, a donosi uspjeh i na poslovnom planu (kako financijski tako i statusni).

Istovremeno, zbog aktualnih tranzita bilo bi bolje suzdržati se od većih poteza, odluka i sl. ukoliko je moguće budući da je Saturn kao vladar ovog sazviježđa ˝spaljen˝, utječe negativno time i na Marsa pa time oni zajedno u tandemu ne daju svoje bolje značajke; dapače, daju veće šanse za greške i propuste. Posvetiti se unutarnjem svijetu, opuštanju i svakodnevici je zahvalnija opcija.

Lošije strane Anuradhe na koje treba pripaziti su prokastinacija, želja za kontrolom i emocionalna neuravnoteženost te svojevrsna ˝ratna zona˝ iznutra; sve se ovo da izbjeći uz poznavanje mehanizama kojima emocije služe ili kao gorivo ili sredstvo koje dozvolimo da nas opije i navede na krivi put.

Korijenske mantre za ovo sazviježđe su ˝Om Ram˝ i ˝Om Jam˝.