Srijeda – Čišćenje računa

Srijeda – Čišćenje računa

28 veljače, 2024

Mjesec danas boravi u Chitra sazviježđu kojim vlada Mars.  Chitra je fascinirana vanjskom formom, izgledom, estetikom, ˝građenjem i dizajniranjem nečeg˝. Ovo sazviježđe daje ˝oružje/oruđe˝ osobi i ukoliko imate planetu ili podznak u ovom sazviježđu dobit ćete nekakav vid ˝alata˝ koji ćete moći koristiti sebi za korist – to može biti neka tehnička vještina, sposobnost za dizajn nekog sustava, a može biti i izgled kao ˝oružje˝. Ovo sazviježđe je ˝samotno˝ po prirodi i najbolje funkcionira u individualistički orijentiranim aktivnostima i poslovima; ono nastoji ostaviti ˝woow˝ efekt svojom pojavom i onim što radi.  Jedan od simbola Chitre je ˝dijamant˝; ukoliko povežemo njezinu ˝samotnu˝ prirodu sa ˝dijamantom˝ možemo zaključiti da ovo sazviježđe donosi situacije kroz koje osoba mora proći sama i u sklopu kojih mora izdržati određeni vid pritiska jer pod pritiskom dijamant i nastaje.

Chitra podržava sve aktivnosti i ideje vezane za kreativnost, estetiku, dizajn, umjetnost; zahvalna je i za pitanja odnosa, romanse i sve u tom kontekstu. Manjkavost ovog sazviježđa jest sklonost iluziji i ˝mazanju očiju˝; jako mu je stalo do dojma koji će ostaviti na druge (posebno reon Vage) i voli se ˝kititi˝ svim onim što će taj dojam pojačati. Kao takvo nezgodno je za sve dugoročno orijentirane aktivnosti i pokretanje nečeg novog. Istovremeno, sposobna je formirati ˝plan napada˝ do u detalj kojim će se nešto realizirati te ˝reciklirati˝ taj plan po potrebi za sve slične situacije (˝programi˝, ˝moduli˝, ˝sustavi rada˝ itd.).

S obzirom na aktualne tranzite formiranje strategije i ˝blueprinta˝ koji će dovesti do određenog cilja, sve forme dizajna i kreativnosti te sve vezano uz estetiku su podržane aktivnosti. Na dubljoj razini je odličan dan za sve forme čistke kroz duhovnu praksu kao i revitalizaciju duha i tijela kroz post, meditaciju i sl.

Saturn, Merkur i Sunce su danas na istom stupnju u okviru znaka Vodenjaka najveći dio dana što je za većinu nezgodna konjukcija koja donosi udare na ego, sukob autoriteta i naroda, oštru i hladnu komunikaciju bez emocija, ˝hladne istine˝. U određenim slučajevima efekti ove konjukcije mogu dati pozitivnije značajke (˝realnost situacije˝), a u nekim mogu dati dosta loše (˝agresivna komunikacija i uporaba riječi kao oružja sa namjerom da se napravi šteta˝). Chitra sazviježđe u kojem su danas Ketu i Mjesec je ˝računovođa˝ zodijaka pa su teme ˝ti si meni napravio *to i to*, sad ćeš platiti za to˝ te ˝tema revanširanja˝ vrlo naglašene kao potencijalne opcije.

Korijenska mantra za ovo sazviježđe je ˝Om Tam˝.