Četvrtak – Počistiti zaostatke

Četvrtak – Počistiti zaostatke

15 veljače, 2024

Mjesec je danas u Bharani sazviježđu kojim vladaju Venera i Mars; kombinacija ove dvije ˝grahe˝ daje jaku seksualnu energiju i kreativnost. Ova se energije može kanalizirati u odnose/seksualnost ili u stvaralaštvo, zavisno od pozicija Marsa i Venere i naravno kompletne natalne karte. Bharani nosi teme ˝trpljenja˝, ˝suzdržavanja˝ i ˝kočnica˝ te daje svoje bolje značajke u područjima i aktivnostima koje traže snagu volje, sposobnost da se odupre iskustvu i da se ˝pretrpi˝ nekakva situacija. Ovim reonom vlada Yama, bog smrti koji je sin Sunca; kao takav nosi ogromnu snagu i autoritet. Bharani je izrazito fokusiran na autoritet, nametanje pravila, regulativa i normi. Daje odlične suce, pravnike i sve one u snagama reda i sankcioniranja za ˝krive postupke˝. Kako nosi kombinacije autoriteta Sunca te magnetizma Marsa i Venere izrazito lako privlači pozornost gdje god se nađe, posebno po pitanju svojih stavova i ponašanja budući. U ovom se sazviježđu mogu naći ljudi skloni ekstremnom asketizmu, ali i vrlo magnetične i atraktivne osobnosti. Ekstremi su jedno od ključnih obilježja Bharanija.

Ovo sazviježđe sve donosi kasno u životu i sa podosta odlaganja; sve povezano sa Bharanijem nosi element kašnjenja pa makar se sa stvarima krene i na vrijeme. ˝Yoni˝ životinja ovog sazviježđa je muški slon, a slon je vrlo glomazna i spora životinja pa i Bharani nalikuje na slona građom tijela ili oblikom lica. Slonovi mogu dugo vremena hodati i prehodati velike udaljenosti, jako su oštri i protektivni kad su njihovi mladunci u pitanju i te su najopasnije kopnene životinje, ukoliko se naljuti. Slično tako osobe rođene u ovom sazviježđu imaju tendenciju biti protektivne po pitanju svojeg teritorija i posebno po pitanju djece. Kaže se ˝pamti kao slon˝ i to je u slučaju Bharanija (i Revati, drugog sazviježđa sa ˝yonijem˝ slona) potpuna istina; Bharani zapamti sve što mu je netko napravio, i dobro i loše, i imat će to na umu makar prošlo i puno vremena od tog događaja/interakcije.

Bharani podržava teme završetaka, ˝rezova˝, konfliktne i agresivne aktivnosti, natjecanje i revanširanje sa neprijateljima, nametanje strukture i reda, sve što je kreativno orijentirano, a odlično je i za zavođenje, seksualne aktivnosti i pitanja odnosa u tom zavodničko-animalnom kontekstu. Nije sazviježđe za nove korake i inicijaciju ičeg novog; podržava ˝čišćenje terena˝ i pripremu za nove etape.