Petak – Prepoznati iluziju

Petak – Prepoznati iluziju

26 siječnja, 2024

Mjesec je danas u sazviježđu Ashleshe kojom vlada Merkur (uz Mjesec koji vlada znakom Raka u kojem se ovo sazviježđe nalazi); u Ashleshi dolazi do borbe sa ˝unutarnjim demonima˝ koja generalno ne ide kroz mirne vode i koja donosi dobru dozu ˝natezanja˝ i turbulencija na emocionalnom planu. Ashlesha nosi moć ˝visashleshana shakti˝ , odnosno ˝moć da otruje˝; taj ˝otrov˝ može biti i bukvalni otrov, ali može biti i lijek, zavisno od toga kako se energije ovog sazviježđa koriste.

S lošije strane Ashlesha donosi zajedljivost, ogorčenost, sklonost ˝makijavelističkim metodama˝ nošenja sa životom kao i sklonost aferama i prijevarama, a s bolje nosi moć transformacije, okultne moći te sposobnosti da prevlada igrice uma i lažne dojmove. Kako su Merkur i Mjesec kao vladari ovog sazviježđa najpodložniji promjeni i najčešće bivaju nekakvim putem ˝oštećeni˝ osobe sa naglašenom Ashleshom će imati tendenciju izražavati negativnije osobine ovog sazviježđa; utjecaj ˝graha˝ koje nekakvim putem mogu pročistiti Mjesec (i Merkura) anuliraju ove efekte u jednoj mjeri pa Ashlesha može proći kroz transformaciju od točke emocionalne (samo)torture i sklonosti malverzacijama do točke jasnoće, vizije i sposobnosti razlučivanja na n-tu potenciju.

Ashlesha podržava sve aktivnosti orijentirane ka temama zdravlja, prevladavanju prepreka, borbene i asertivne aktivnosti, zavođenje; donosi i teme manipulacije, ˝obećavanja brda i dolina˝ i ˝igranja na kartu emocija˝ kako bi se dobio željeni efekt. Nije povoljna za rješavanje pitanja odnosa, ˝dobar deal˝ vezano za neku situaciju ili razmjenu dobara, bilo što konstruktivne prirode; ˝konstruktivnost˝ Ashleshe može ići kroz domenu ˝konstruktivne destruktivnosti˝ odnosno uklanjanja onog što treba ukloniti, razoriti ili nadvladati. Podržava i kreativne načine prevladavanja prepreka i problema, psihoterapiju, samonjegu kroz jogu, meditaciju i alternativne metode liječenja (aromaterapija, zvuk, ples/pokret, ˝kriya joga˝).

Mjesec će danas biti pod aspektom Rahua i to sve intenzivnije kako dan bude odmicao, a Rahu mu je najveći neprijatelj i značajno ga destabilizira u svakom pogledu. Merkur je pritom iziritiran blizinom Marsa pa danas psihološko ratovanje riječima, ˝gaslighting˝, izokretanje riječi i sl. forme manipulacija kroz govor lakše dolazi do izražaja; na najnižoj razini ovo je fantastičan dan za prevarante i malverzacije. Impulzivnost u odlučivanju također može prednjačiti dosta lakše.

Korijenska mantra za Ashlesha sazviježđe je ˝Om Gam˝.