Četvrtak i petak – Detalji i planski pristup

Četvrtak i petak – Detalji i planski pristup

9 studenoga, 2023

Mjesec je do cca. 17:27 h četvrtka i dalje u Uttara Phalguni sazviježđu no u reonu koji pripada znaku Djevice; kalkulativnost, metodičnost, ˝baratanje resursima˝ (kako financijskim tako i ljudskim potencijalima), kupoprodajne aktivnosti, ugovori i papirologija su područja i aktivnosti koja su podržani. Ovo sazviježđe inače podržava i inicijaciju dugoročno orijentiranih aktivnosti no u skladu sa aktualnim tranzitima potentnije je za planiranje, strategiju i pripremu za buduće dane u kontekstu koji je već potreban (planiranje troškova unaprijed, putovanja u budućnosti, baratanje resursima, strategija za ostvarenje nekog cilja, promjena navika itd.).

Ostatak četvrtka i gotovo cijeli petak Mjesec boravi u Hasta sazviježđu kojim zajednički vladaju Merkur i Mjesec; Mjesec predstavlja naš um i emocije, a Merkur intelekt, vještine, komunikaciju. Kombinacije ovih dvaju energija daju nekog tko je vješt u retorici i odnosu sa drugima, ima brz, britak i satirično-sarkastični um. Hasta je odlična za rješavanje konkretnih problema i davanje praktičnih rješenja; simboliziraju je dlan i stisnuta šaka što ukazuje na mentalitet koji ili prepušta stvari sudbini ili preuzima stvari u svoje ruke i ˝stvara svoju sudbinu˝. Djevica i Merkur su dualne prirode pa njihove energije mogu otići u jednom ili drugom smjeru, zavisno od pozicije Merkura (i Mjeseca) te njihove snage. To su i ˝grahe˝ čije energije teško idu zajedno jer se radi o spoju emocija i razuma što je u praksi dosta teško spojivo za većinu, a također su i ˝grahe˝ koje lako potpadaju pod utjecaj drugih ˝graha˝. Merkurove jače strane ovdje ipak prevladavaju jer je Merkur u ovom sazviježđu egzaltiran.

Hasta podržava učenje (posebno praktičnih i ˝hands on˝ vještina te učenje stranih jezika), bavljenje astrologijom/tarotom, rješavanje zdravstvenih tegoba, kupoprodaju i pregovore u sklopu kojih želite sebi osigurati najbolju ponudu i ˝best deal˝. Dobra je i za sve intelektualno orijentirane aktivnosti kao i za aktivnosti koje traže preciznost i repetitivne radnje. Zahvalna je i za razdvajanje onog realnog od onog što si umišljamo; kad Hasta upregne moždane vijuge svaki obrazac, paradigmu ili stav može raščlaniti do najsitnijih detalja i jasno vidjeti ˝koliko toga drži vodu, a koliko ne˝. Hasta ne podržava inicijaciju dugoročnih projekata i poslova, no odlična je za rješavanje određene etape ili faze ˝nečeg˝ i zahvalna je za obavljanje aktivnosti za koje želimo što je moguće skoriji rasplet/realizaciju (definiranje uvjeta, termina, sastanaka, apliciranje lijekova, prodaja/kupovina, informacije, potraga).

Korijenske mantre za Hastu su ˝Om Džham˝ (sa jedva primjetnim ˝h˝ u ˝Džham˝) te ˝Om Nijam˝.