Subota i nedjelja – Djelovati u nižoj brzini

Subota i nedjelja – Djelovati u nižoj brzini

20 listopada, 2023

Mjesec je do cca. 16:24 h subote i dalje u Purva Ashadha sazviježđu kojom vlada trenutno solidno postavljena Venera; preporuke iz članka za prethodni dan vrijede i ovdje: ˝Aktivnosti podržane u okviru ovog sazviježđa su sve teme strategiziranja i formiranja plana za ˝nešto˝, optimiziranje i rafiniranje postojećeg plana i metoda rada, uvođenje promjena u kontekstu stila života, navika i režima, aktivnosti poučavanja, mentoriranja i traženja savjeta (pogotovo u vidu inspiracije i motivacije). Venera i Jupiter kao vladari ovog sazviježđa su odlično postavljeni za postavljanje kodeksa i strategije za nošenje sa određenim problemom ili za dolazak do određenog cilja. Izvrsno je razdoblje za planiranje poslovanja, svakodnevne rutine, programa ostvarenja određenog cilja/projekta kao i uklanjanje određene loše navike, problema pa i problematike odnosa sa neprijateljima/takmacima.˝

U razdoblju od cca. 16:24 h subote pa do cca. 15:14 h nedjelje Mjesec će boraviti u Uttara Ashadha sazviježđu kojim vlada Sunce, a koje zahvata reone završnog dijela znaka Strijelca i početnog dijela znaka Jarca. Sunce je dosta loše postavljeno trenutno, a retrogradnosti Jupitera i Saturna neće puno pomagati Mjesecu. Mars će aspektirati Mjesec kad dotični bude u reonu Uttara Ashadhe koji pripada znaku Jarca tako da imamo podosta negativnih utjecaja kako na Mjesec tako i u sklopu tranzita općenito. Inače vrlo povoljno sazviježđe imat će tijekom vikenda tendenciju donositi svoje lošije značajke – nepotrebni konflikti, nesklonost ispravnom djelovanju, gubici, a zahvalno bi bilo čuvati i koljena/gležnjeve u ovom razdoblju.

Ostatak nedjelje, od cca. 15:14 h pa nadalje Mjesec će biti nešto potentniji boravkom u svojem sazviježđu Shravan koje podržava pitanja zdravlja, učenja, apliciranja remedijalnih mjera, putovanja i obavljanja bitnih razgovora te komunikaciju općenito. Zahvalnije je za akciju i obavljanje bitnijih aktivnosti u odnosu na prethodna razdoblja tijekom vikenda.

Zahvalno je raditi mantre Ganeshu tijekom vikenda (˝Om Gam Ganapataje Namaha˝) kao remedijal za poziciju Mjeseca i međudjelovanje Sunca, Merkura i Ketua.