Petak i subota – Kriza i obnova

Petak i subota – Kriza i obnova

6 listopada, 2023

Mjesec je do cca. 18:02 h petka i dalje u Ardra sazviježđu kojim vlada Rahu; Rahu je na ˝gandanta˝ točki Ovna i pod utjecajem je Marsa i aktualne konjukcije Marsa i Ketua. Ardra je sa emocionalne strane vrlo turbulentno i naglo sazviježđe sklono ekscesima i ekstremima; pod boljim utjecajima je vrlo protektivno i intelektualno orijentirano sazviježđe sposobno ˝secirati˝ sve do najsitnijih detalja. Kad su utjecaji na narečeno negativniji nagli i ekstremi izljevi emocija, pretjerano intelektualiziranje, agresija uslijed straha su strane koje lakše dolaze do izražaja pa time i destruktivnost ovog sazviježđa. Danas će biti naglašene upravo te osobine. Naravno, kako unutra, tako i  vani, zavisi sve od osobe; generalno stanje je ipak takvo kakvo jest. Na materijalnom planu nikako nije razdoblje za pokretanje novih projekata ili iniciranje nečeg ˝dobroćudnog˝; ovo razdoblje podržava kompetitivnost, destruktivne energije i čistke.

Od cca. 18:02 h petka pa do večernjih sati subote imat ćemo aktivno Punarvasu sazviježđe  koje predstavlja teme obnove, rekuperacije, recikliranja i sigurnosti. Simboli Punarvasu su ˝povratak svjetlosti˝ i ˝strijela˝; ovo sazviježđe donosi preciznost, točnost i ostvarenje ciljeva. Tema ˝odlaska i povratka˝ ukazuje na repetitivne aktivnosti i ponovne pokušaje; Punarvasu daje svjetlost, oduzima svjetlost i zatim je opet vraća još sjajniju nego što je bila i tako u krug. Što Punarvasu ˝niže padne više će odskočiti˝; tema ˝recikliranja˝ je ovdje iznimno bitna jer svaki naredni pokušaj donosi sve više uspjeha. Ovo sazviježđe donosi svoje bolje značajke nakon uzastopnih padova i promašaja te specifično od 32. rođendana pa nadalje. U suštini, teško mu je pronaći granice jer svaki pad donosi još veći rast i tako opet i opet.

U skladu sa aktualnim tranzitima Punarvasu podržava ponovne pokušaje vezane za aktivnosti koje su iz nekog razloga morale biti prekinute u prošlosti, a posebno su podržani režimi i sustavi koji se baziraju na metodičkom pristupu, detaljnosti i čistoći (režimi prehrane i treninga, organiziranja rutine i svakodnevice, režimi pročišćenja u svakom pogledu, obnova i revitalizacija doma i okruženja u kojem se živi, implementacija sustava pročišćenja u dom i sl.).