Utorak – Završeci i otpuštanje

Utorak – Završeci i otpuštanje

16 svibnja, 2023

Mjesec danas boravi u zadnjem sazviježđu zodijaka, Revati, koje nosi simboliku ˝bubnja˝ i ˝dvije ribe˝; bubanj je instrument koji označava ritam, ali se koristi i kao sredstvo najave za nekakav događaj. Božanstvo iza Revatija je Pushan, zaštitnik putnika, stada, jata, životinja pa Revati osobe time ˝dižu glas˝ kad je u pitanju nekakva nepravda prema djeci i životinjama i ˝objavljuju rat˝ onima koji su nosioci tih problema ili ugrožavaju djecu/životinje. Zaštitnički mentalitet i talent za navigaciju im daje ulogu vodiča, savjetnika, mentora i Revati osobe se najbolje snalaze u tom kontekstu; istovremeno, Revati je sposobno dizajnirati plan puta, nacrt za nešto ili definirati koncept kroz koji će neki sustav raditi. Odlični su i veterinari, prometni djelatnici, arhitekti, voditelji projekata. Revati nosi i blagoslove Lakshmi pa će i osobu (generalno) podariti iznimnim bogatstvom (ne nužno novcem, može biti i bogatstvo znanja).

Simbolika ˝dvije ribe˝ ukazuje na dualnost ovog sazviježđa i problematiku ˝ne znam bi li tamo ili ovamo˝; Revati uvijek ima problem sa izborom između dvije opcije i puno vremena, živaca i energije uloži u konačni izbor. Ovo je sazviježđe koje je vrlo sklono opijatima, prokastinaciji i eskapizmu. Jednom u životu će biti tema gdje će Revati zbog tih tendencija propustiti odličnu priliku – bilo to u domeni partnerstava ili u domeni posla. Zahvalnije je sazviježđe za ˝slow tempo˝ aktivnosti, nije za područja gdje su potrebne brze odluke, naglost i brzina općenito.

Za vrijeme aktivnog Revati sazviježđa preporuka je završiti aktivne procese i poslove koji su na čekanju; podržane su i teme savjetovanja, vodstva, mentoriranja, pružanje potpore i zaštite te je odlično i za bavljenje pitanjima djece, životinja i iscjeljivanja (završavanja ili uklanjanja neke tegobe/problema). Podržava i administrativne poslove i baratanje sa financijama/resursima kao i putovanja (posebno dizajniranje plana putovanja). Na unutarnjoj razini zahvalno je otpustiti ˝okove˝, emocije, stanja i sve ostalo što je u prošlosti, a što nam remeti sadašnjost; ovo je i sazviježđe oprosta.

Korijenske mantre za ovo sazviježđe su ˝Om Lam˝, ˝Om Am˝ i ˝Om Kšam˝.