Četvrtak – Materijalizam i emocije

Četvrtak – Materijalizam i emocije

10 studenoga, 2022

Rohini sazviježđe koje vlada današnjim danom je sazviježđe koje Mjesec najviše preferira i u kojem se najugodnije osjeća; narečeno daje kombinaciju energija Mjeseca i Venere pa će time biti fokusirano na teme materijalne blagodati, senzualnosti, požude, odnosa i dobar dio pozornosti će pridavati romansama, komforu i svemu onom što donosi užitak. Faktor ˝imanja resursa˝ je presudan ovom sazviježđu, a sklono je i ˝kompenziranju˝ manjka emocija ˝stvarima.

Rohini nosi ˝yoni˝ zmije i kao takvo sklono je privlačiti pozornost, hipnotizirati svoju okolinu i opčiniti svojom pojavom. Rohini je toga vrlo svjesno i aktivno ˝koristi svoje alate˝ da privuče potencijalne prilike; njezin ˝yoni˝ je zmija, a zmija je uvijek u centru pozornosti gdje god da se pojavi i gledaš je htio ili ne htio. Zmija i periodično presvlači svoju kožu pa i Rohini tako može ˝presvući karakter˝ po potrebi, akomodirati ga danim uvjetima i predstavljati se kao nešto što nije.

Ipak, Rohini je i vrlo promjenjivo sazviježđe; Venera i Mjesec nisu najbolja kombinacija zbog tzv. ˝stambhana˝ efekta. Mjesec na jedan način opstruira Veneru i njezine značajke pa tako Rohini često puta nakon što osvoji tu neku osobu gubi i interes za nju. Ljubavni trokut bar jednom u životu je naglašena tema ovog sazviježđa kao i sklonost ˝proganjanju˝ (voajerizam se vidi iz ovog sazviježđa); ili će samo Rohini ˝uhoditi˝ nekog ili će ono biti ˝uhođeno˝ (najčešće oboje). Ljubavni trokuti ovdje nastaju i ukoliko Rohini ne dobiva potrebnu pozornost od strane partnera; pozornost u određenoj formi im je izrazito važna (ne mora biti u nekakvoj primitivnoj formi, može biti i u formi prisutnosti i emocionalne potpore).

Rohini je poput zmije spremno odbaciti svoju staru kožu i izgraditi novu što govori da je ovo sazviježđe vrlo prilagodljivo u socijalnom kontekstu; može brzo i efikasno promijeniti svoj mentalitet, stav i način ponašanja te se adaptirati okolini. Bit će vrlo prijateljski nastrojeno, ugodno i atraktivno no to ne znači da je to do osobe sa kojom je nego je ono jednostavno takvo – želi ostaviti dobar dojam i imati pozornost i nikako ga se ne smije ugroziti jer će onda poput zmije napasti i plasirati otrov. Donosi bar u nekakvoj formi temu plagijarizma, odnosno sklono je tuđe ideje i obrasce ponašanja uzeti kao svoje.

Povezano je i sa transportom, poljoprivredom, bankarstvom i svime onim što pruža resurse. Sa materijalnog aspekta ovo je jedno od najboljih sazviježđa i odlično je za iniciranje svih dugoročnih projekata, poslova, aktivnosti, romansi kao i za donošenje odluka budući da nosi blagoslov obilja, prosperiteta i Mjesec (um i emocije)  se ovdje najbolje osjeća. Podržava i rješavanje konflikta na ugodniji način, ˝traženje zajedničkog terena˝ i zahvalno je za pitanje odnosa. Na dubljoj razini je zahvalno pozabaviti se emocijama i razmjenom emocija unutar obitelji, vidjeti kojim obrascima kompenziramo nedostatak određene emocije unutar naših obitelji te koji su nam mehanizmi rješavanja konflikta.