Ponedjeljak – Strategija i optimizacija

Ponedjeljak – Strategija i optimizacija

3 listopada, 2022

Mjesec je danas u Purva Ashadha sazviježđu kojim vlada Venera (uz Jupitera kao vladara znaka Strijelca); simboli ovog sazviježđa su ˝fen˝ i ˝sito˝. Fen ili sušilo/puhalo ukazuje na aspekt luskuza, dekora, ali je i sredstvo koje mijenja temperaturu koja je trenutno oko nas. On ukazuje na tendenciju Purva Ashadhe da uživa u ˝najboljem što život nudi˝ u smislu luksuza i materijalnog. Ovo se neće nužno vidjeti na prvu no tendencija i želja će postojati. Fen također može ohladiti i ugrijati, ali i pokriva lice; Purva Ashadha je sazviježđe dualnosti pa može skrivati svoje prave namjere i stanje svijesti. Ratoborno je i lako se ugrije isto kako se i ohladi te postane nezainteresirano.

Njezin ˝yoni˝ majmuna je sklon ˝skakanju sa grane na granu˝ i čestim promjenama pa je ovo sazviježđe koje puno toga počne, a gotovo ništa ne završi ili smatra da je ˝obavilo svoje˝ dok u realnosti to nije tako. Česte promjene projekata i poslova, partnera, misli i stavova su obilježje ovog sazviježđa u tom kontekstu. Majmuni su pametne i snalažljive životinje koje znaju ˝mijenjati nešto za nešto˝ pa je tako i ovo sazviježđe odlično za strategiziranje, planiranje, optimiziranje, oportunizam i snalažljivost. U nižoj formi se može ˝prodati˝ za nešto bolje, odbaciti postojeće zbog nečeg novog i egzotičnijeg te većinu stvari koje pokrene ne-završiti.

Drugi simbol, sito, ukazuje na gore spomenutu sklonost rafiniranju, optimiziranju i strategiziranju; Purva Ashadha je bolja ako ima nekoliko projekata i poslova aktivnih gdje ona planira kako će se ti projekti odviti i doći do cilja te u određenim etapama nivelira usmjerenje tih projekata, korigira kurs, povezuje potrebne ljude i entitete koji mogu doprinijeti uspjehu projekta. Česte promjene na poslu su optimalnije u odnosu na nešto stalno. Purva Ashadha nije dobar vođa jer će krenuti u početku naglo i sa puno entuzijazma no ˝ništa neće završiti˝; vremenom elan i disciplina opadnu i tu joj je slaba točka. Aktivnosti u kojima se klijentela, suradnici i priroda posla često mijenjaju su puno bolja opcija nego nešto što je non-stop isto i bez promjena i ˝uzbuđenja˝.

Aktivnosti podržane u okviru ovog sazviježđa su sve teme strategiziranja i formiranja plana za nešto, optimiziranje i rafiniranje postojećeg, uvođenje promjena u kontekstu stila života, navika i režima, aktivnosti poučavanja, mentoriranja i traženja savjeta (pogotovo u vidu inspiracije i motivacije). Kako je Venera kao vladarica ovog sazviježđa u znaku Djevice teme zdravlja, prehrane, režima svakodnevne rutine i optimiziranja dana su posebno podržani kao i sve varijante ˝čistke˝ na tim poljima.

Korijenska mantra za Purva Ashadha sazviježđe je ˝Om Bam˝.