Srijeda – Vještina prilagodbe

Srijeda – Vještina prilagodbe

28 rujna, 2022

Mjesec je danas u Swati sazviježđu kojim vlada Rahu. Simbolika Swati su ˝vlat trave koji se njiše na vjetru˝ i ˝oštrica˝; prvi simbol ukazuje na izrazitu sposobnost Swati da se prilagodi danim okolnostima. Vlat trave se njiše na bazi toga kako vjetar puše; ne opire se energijama oko sebe nego ih ˝osjeti˝ i ˝iskoristi˝; time je ovo sazviježđe izrazito adaptivno i zna kako iskoristiti situaciju. U interakciji je sposobno momentalno se prilagoditi energiji koja vlada bez ikakvog ˝iznenađenja˝ ili ˝blokade˝ – najbolje je utjelovljenje mentaliteta ˝go with the flow˝. Simbol oštrice ukazuje na sklonost Swati da prekida u razgovoru, naglo mijenja smjer i nemogućnost da dugo bude na jednom mjestu; Swati treba akciju, pokret, kontakt sa drugim kulturama, znanjima. Sposobno je i odrezati ono što mu smeta, suvišno i nepotrebno; miroljubivo je po prirodi no ipak nosi ˝yoni˝ bika/bizona tako da ako ga se isprovocira reagirat će poput bika kojem se maše ispred nosa crvenom tkaninom.

Osnovno obilježje Swati je nezavisnost; ovo sazviježđe voli raditi stvari samo, izvrstan je poduzetnik i trgovac. Nosi i neka problematična obilježja znaka Vage, a to su sklonost pretjeranim ciljevima i mentalitet da ne može izgubiti niti biti pobijeđeno. Fascinirano je superjunacima i na neki način i sebe gleda u toj ulozi te će raditi na tome da ima osobine superjunaka – jako tijelo, posebne vještine i borilački mentalitet. Daje sjajne sportaše koji baziraju svoj sport na bazi daha ili pravilnog disanja te glazbenike (posebno puhački instrumenti); dah je jako bitan Swati osobama budući da je ovdje zračni element naglašen.

Swati podržava sve aktivnosti povezane sa poduzetništvom, trgovinom, reklamom, suradnjom, dogovorima/pregovorima/ugovorima. Podržava i nove početke, utiranje novih koraka i pionirstvo u nečem. Odlično je i za diplomaciju i suradnju sa strancima, sportske aktivnosti, učenje novih vještina, strane jezike i znanje općenito (Swati će poznavati znanja iz brojnih kultura).

Zbog pozicije Rahua u sazviježđu koje podržava završetke i Venere koja je trenutno u nešto nezgodnijoj poziciji energije Swati u vidu novih početaka se teško mogu iskoristiti; potentniji je dan za mikromenadžment, rješavanje etapa unutar nekog problema ili ˝problema unutar većeg problema˝. Primjerice, nije dan za pokretanje novih projekata i poslova, ali jest dan za rad na potrebnoj vještini ili znanju koji su potrebni za ostvarenje cilja koji želite ili projekta koji planirate inicirati.

Oprezno danas u domeni odnosa; Rahu i Venera će napraviti problema, posebno kako dan bude odmicao te konjukcija Mjeseca sa čvorovima bude uža.

Korijenske mantre za Swati su ˝Om Lam˝, ˝Om Kšam˝ i ˝Om Am˝.