Tranziti od ponedjeljka do srijede – Potencijali na materijalnom planu, težina na emocionalnom

Tranziti od ponedjeljka do srijede – Potencijali na materijalnom planu, težina na emocionalnom

19 rujna, 2022

PONEDJELJAK

Do cca. 14:40 h Mjesec je u zadnjoj i najjačoj ˝padi˝ Ardra sazviježđa koja daje i njegove najbolje značajke; Ardra nosi moć ˝yatna shakti˝, odnosno moć da se učini potreban trud tako da je ovo potentno razdoblje za rad, napore, posao, disciplinu i sve aktivnosti koje traže trud i napor u iznimnoj mjeri. Također, donosi i izrazit potencijal da se ti isti napori, trud i posao koji treba odraditi i odrade i isplate.

Korijenska mantra za Ardru je ˝Om Aim˝; ako nešto ne bude išlo tempom ili načinom na koji se želi može se bar u sebi odmantrati ova mantra kako bi se um i fokus usmjerili produktivno i optimalno.

Od cca. 14:40 h pa ostatak dana bit će aktivno Punarvasu sazviježđe pod domenom Jupitera; kako je Jupiter retrogradan, a ovo sazviježđe nosi simboliku ˝povratka svjetlosti˝  teme prošlosti, ˝ponovnog ujedinjenja˝, ˝povratka˝, ˝ponovnih pokušaja˝ itd. će biti vrlo naglašene i odvijat će se u realnosti. Punarvasu je povezano sa repetitivnim aktivnostima i recikliranjem i sve što se u okviru njega provodi će postajati vremenom sve bolje. Što je više promašaja to će uspjeh biti na kraju veći.; što se niže padne to će se više odskočiti itd. Punarvasu je ˝majstor svojeg znanja˝, odnosno onaj majstor koji je ˝pokušao i doživio promašaj˝ toliki broj puta da već ima automatizam; ne razmišlja što i kako, nego mu je prirodno raditi to što radi. Nasuprot Punarvasu je Uttara Ashadha, sazviježđe konačne pobjede, tako da Punarvasu kroz repetitivnost, upornost, poliranje svojih vještina postaje najbolje u onom što radi i najčešće može nešto što nitko drugi ne može.

Punarvasu je povezano sa temama nekretnina, doma i sigurnosti doma, hotelima/motelima/pansionima, prirodom i zaštitom prirode; može dati nekog u tim djelatnosti i vrlo često osoba sa naglašenim Punarvasu ima svojevrsni ˝home-business˝ ili ured u okviru doma. Tema ˝gubitka i povratka svjetlosti˝ se repetitivno ponavlja u životima ovih osoba i taj faktor nestabilnosti je manjkavost ovog sazviježđa; s druge strane, blagoslov je što se svaki put ˝svjetlost koja se vraća˝ vraća takva da bude još ljepša i jača nego ona prošla. Još jedna negativnost ovog sazviježđa je sklonost pretjeranom intelektualiziranju i ˝paralizi od analize˝; Punarvasu ima tendenciju zablokirati samo sebe zbog nekakvog idealizma i uvjerenja koja mu ne koriste. Teško vidi ˝realnu sliku˝ no lako sebi opravda to kao i što uvjeri samo sebe da je nešto ˝takvo kakvo jest˝, a to ne mora biti istina jer su racionalizacija i emocije u tandemu vrlo moćno autodestruktivno oružje. Ovo ide u oba ekstrema – totalno (auto)destruktivni obrasci i ogorčenost do toga da se ne vide nečije mane i ˝red flags˝.

Tretmani obnove, revitalizacije i pitanja (povratka) zdravlja su potentne aktivnosti za ovo sazviježđe; obnova savezništava, ponovna ujedinjenja, rješavanje konflikta na produktivan način te ponovno pokretanje nečeg iz prošlosti što prvi put nije uspjelo, a želimo probati opet je također podržano.

 

UTORAK i SRIJEDA

Punarvasu je aktivno sve do cca. 17:35 h utorka nakon čega se aktivira Pushya sazviježđe koje će biti aktivno sve do večernjih sati srijede; Pushya se smatra jednim od najboljih sazviježđa uopće jer donosi prosperitet, uspjeh, bogatstvo. Slično kao i Punarvasu, problematično je za odnose i nikako nije dobro za teme braka. Mitologija ovog sazviježđa govori o Brihaspatiju koji je bio vjenčan sa Tarom no kako je non-stop bio fokusiran na svoje poučavanje, predavanje, propovijedi, učenike zapostavio je Taru koja ga je prevarila sa Ćandrom. Iz tog odnosa začet je Merkur. Brihaspati (Jupiter)  je htio ići u rat no uz utjecaj ostalih božanstava, posebno Šukre, shvatio je svoju grešku i to kako je zapostavio svoju ˝dharmu˝ (obitelj) pa se pokajao i vratio Tari i prihvatio Merkura kao svojeg. Ova se tema u nekakvoj formi odigra u životu osobe rođene u Pushyi ili osobi koju predstavlja planet koji se nalazi u Pushyi. Ovo sazviježđe ima tendenciju za materijalni prosperitet i uspjeh no na osobnoj razini u ovom kontekstu može biti problematično; osoba ili doživi opisanu situaciju kao Brihaspati ili bude u ulozi Ćandre ili Tare, sve zavisi od natalne karte osobe.

S pozitivnije strane Pushya nudi blagoslov uspjeha, prosperiteta i puno pozitivnih energija u sklopu svega što se inicira u sklopu tog sazviježđa i odlično je za sve aktivnosti (osim braka).

Utjecaj retrogradnog Saturna tijekom ova dva dana će biti naglašen, a Mjesec je u Raku vrlo ćudljiv, melankoličan i povodljiv (trenutnim emocijama) pa ne nasjedajte puno na ˝Mjesečeve boljke˝ poput melankolije, pretjerane tuge, depresivnosti i kompleksa manje vrijednosti koji će biti naglašeniji i lako će se pod taj obrazac potpadati tijekom ova dva dana.

Korijenska mantra za Pushya sazviježđe je ˝Om Kam˝.