Četvrtak – Kreativnost i rad na sebi

Četvrtak – Kreativnost i rad na sebi

7 srpnja, 2022

Mjesec danas boravi u Chitra sazviježđu kojim vlada Mars, a koje zahvata reon znakova Djevice i Vage. Chitra je fascinirana vanjskom formom, izgledom, estetikom, ˝građenjem i dizajniranjem nečeg˝. Ovo sazviježđe daje ˝oružje/oruđe˝ osobi i ukoliko imate planetu ili podznak u ovom sazviježđu dobit ćete nekakav vid ˝alata˝ koji ćete moći koristiti sebi za korist – to može biti neka tehnička vještina, a može biti i izgled kao ˝oružje˝. Ovo sazviježđe je ˝samotno˝ po prirodi i najbolje funkcionira u individualistički orijentiranim aktivnostima i poslovima; ono nastoji ostaviti ˝woow˝ efekt svojom pojavom i onim što radi. U društvu predstavlja dizajnere, arhitekte, liječnike koji se bave estetskom kirurgijom, bodybuildere i sportaše u kreativno-umjetničkim sportovima kao i sve one u tehničkim i preciznim znanostima. Povezana je i sa računovodstvom i brigom ˝o čistim računima˝ u općem smislu.

Jedan od simbola Chitre je ˝dijamant˝; ukoliko povežemo njezinu ˝samotnu˝ prirodu sa ˝dijamantom˝ možemo zaključiti da ovo sazviježđe donosi situacije kroz koje osoba mora proći sama i u sklopu kojih mora izdržati određeni vid pritiska jer pod pritiskom dijamant i nastaje. Dakle, podznak, Mjesec, Atmakaraka u Chitri će donijeti osobi životne situacije koje će je oblikovati i pretvoriti je u ˝dijamant˝.

Chitra podržava sve aktivnosti i ideje vezane za kreativnost, estetiku, dizajn, umjetnost; odlična je i za pitanja odnosa, romanse, seks i sve u tom kontekstu. Manjkavost ovog sazviježđa jest sklonost iluziji i ˝mazanju očiju˝; jako mu je stalo do dojma koji će ostaviti na druge (posebno reon Vage) i voli se ˝kititi˝ svim onim što će taj dojam pojačati. Kao takvo nezgodno je za sve dugoročno orijentirane aktivnosti i pokretanje nečeg novog.

S obzirom da će danas Mjesec boraviti u reonu Chitre koji pripada znaku Djevice te biti pod dobrim utjecajima preporuka je iskoristiti njezine energije za brigu o svojem tijelu i zdravlju, estetici tijela/iniciranju nekakvog trenažnog režima, razvijanju kreativnosti i rješavanju pitanja odnosa.