Tranziti od srijede do petka – Teme otpuštanja i zatvaranja poglavlja

Tranziti od srijede do petka – Teme otpuštanja i zatvaranja poglavlja

27 travnja, 2022

Do cca. 13:35 h srijede vlada Purva Bhatripad sazviježđe u domeni Jupitera i znaka Riba; Jupiter je trenutno vrlo jak pa će i ovo sazviježđe donijeti svoje najbolje karakteristike. Ne podržava teme novih početaka niti iniciranje nečeg novog, ali je odlično za ˝čišćenje starog˝, rezove sa prošlošću i općenito onim što je zdravo ˝odrezati˝ iz naših života poput loših navika, odnosa i obrazaca ponašanja.

Purva Bhatripad predstavlja ˝čovjeka sa dva lica˝ i ˝mač˝; simbolika ˝mača˝ je evidentna iz prethodno navedenog, a ˝čovjek sa dva lica˝ ukazuje na dualnost ovog sazviježđa. S bolje strane nosi elemente ˝unutarnje borbe između duhovnog i materijalnog˝, a s lošije može donijeti dvoličnost i dvostruku osobnost. Tema ˝dualnog života˝ će uvijek biti prisutna, bilo sa lošije (dvoličnost) ili bolje strane (dva identiteta, dvije karijere). Ovo sazviježđe mora imati svrhu i usmjerenje inače ˝luta kroz život˝ i iznimno je nezadovoljno; konflikti unutar narečenog su nešto što je bolje izbjegavati jer ˝yoni˝ ovog sazviježđa, muški lav, ubija ukoliko je napadnut. Većina aktivnosti preduzetih u okviru ovog sazviježđa moraju imati duhovnu, borbenu ili destruktivnu konotaciju inače neće dati nikakvog ploda i većina konstruktivnih aktivnosti započetih u okviru njega ne završe povoljno.

Jupiter je, kao što rekoh, vrlo jak pa će dati i bolje značajke ovog sazviježđa i preporuka je posvetiti ovo razdoblje temama ˝unutarnje generalke˝ i meditaciji; uvidi, saznanja, ideje i ˝olakšanje˝ kroz meditaciju, mantre i sl. su danas iznimno potentni.

Od cca. 13:35 h srijede pa do cca. 14:10 h četvrtka vlada Uttara Bhatripad sazviježđe koje je odlično za samorefleksiju i kontemplaciju. Podržava sve teme iscjeljivanja, terapije, iscjeljivanja, joge, meditacije, bavljenje ezoterijom, mistikom. Nosi moć ˝dobivanja potpore˝ pa sve što radite, pokrenete ili obavite u okviru narečenog će naići na određeni vid potpore okoline; primjerice, rješavate neki problem i trebate pomoć – Uttara Bhatripad ˝donese˝ osobu ili situaciju koji Vas izvuku iz problema. Podržava i sve dugoročne odluke i općenito sve dugoročno tako da ako morate nešto bitnije obaviti ili riješiti, posebno ako to donosi temu ˝kraja nečeg˝ što želite ˝zacementirati˝ ovog sazviježđe je vrlo zahvalno za to. Saturn kao vladar Uttare Bhatripad uz Jupitera je na samom kraju znaka Jarca i tranzitirat će ovih dana u znak Vodenjaka što je ogroman okidač; svakako pokreće teme ˝završekata i novih početaka˝.

Od cca. 14:10 h četvrtka pa do cca. 15:15 h petka vlada Revati sazviježđe koje predstavlja teme ˝traženja puta˝, navigacije, ali i teme otpuštanja te zatvaranja poglavlja. Kako su tranziti promjene ovih dana vrlo naglašeni možemo očekivati i u svojim životima i u globalu naglašenu temu ˝kraja nečeg˝ i pripreme za ˝otvaranje novih poglavlja˝.

Ostatak petka je u domeni ˝gandante˝ Mjeseca koji će tranzitirati iz znaka Riba u znak Ovna i time proći kroz ˝vatru pročišćenja˝ pa se i u tom razdoblju mogu očekivati ˝raspleti karme˝ ili već nekakvi bitni događaji koji nas ˝uvode u nešto novo˝. ˝Gandanta točke˝ su vrlo neugodne pa očekujte i dozu stresa i turbulencije; obično to tako biva kad karma ˝želi obaviti svoje i pokrenuti nas˝. Pomrčina Sunca nas očekuje za vikend i to je uz sve ovo dodatni naglašen ˝okidač˝.

Venera će tijekom popodneva srijede ući u znak svoje egzaltacije, Ribe i pridružiti se Jupiteru i Mjesecu; time ćemo imati par predivnih dana (sve do ranog popodneva petka) kad su benefici na okupu i vrlo jaki. Kako su Ribe znak duhovnosti, prilagodbe, otpuštanja, ovisnosti, ˝traženja smjera˝, ˝davanja˝ možemo raditi na tim temama u svojim životima i posebno kroz meditaciju i promišljanje pronaći put i usmjerenje vezano za te teme. Uživajte ovih par dana u lijepim i opuštajućim energijama 🙂