Četvrtak – Transformirati niža stanja u viša

Četvrtak – Transformirati niža stanja u viša

27 siječnja, 2022

Mjesec danas boravi u Anuradha sazviježđu koje nosi simbole lotosa, biljke koja je sposobna opstati u najgorem mulju, te štapa koji predstavlja vodstvo i mudrost. Narečena simbolika ukazuje na prirodu i teme koje proživljava Anuradha; suočavanje sa ˝muljem života˝, neuspjehom, razočarenjima i na kraju kroz takva iskustva u kasnijoj fazi života stiče potrebna iskustva, znanja i vještine putem kojih dolazi do mira i prosperiteta.  Škorpion predstavlja ˝randhra bhavu˝ iliti ˝ranjivo mjesto˝, ˝slabu točku˝; Anuradhom vladaju Saturn i Mars, dvije nasuprotne energije od kojih jedna vuče ka naprijed i traži promjenu (Mars), a druga teži starom i poznatom (Saturn). Teme Anuradhe time bivaju vrlo ekstremne i emocionalno iscrpljujuće jer će Anuradha donijeti situacije gdje nas se stavi na rub i gdje moramo ˝presjeći˝, ˝otpustiti i zaboraviti˝, ˝napraviti potreban korak˝, ˝uništiti staro˝ ili ˝transformirati identitet˝. Također, sve će sa Anuradhom doći vrlo vrlo kasno u životu (zavisno koji planet imate u ovom sazviježđu; ili podznak), debelo u 30-tim godinama života nakon puno teških iskustava i promašaja, no svakako će doći.

Anuradha je prijelazna točka između starog i novog i na taj se način mogu iskoristiti njezine energije; ona predstavlja astrologe i sve one u okultnom, psihologiji, psihoterapiji. Kad proživljavamo krizu i transformaciju doživljavamo i dubinsku promjenu; Anuradha pomaže u ˝kontroli štete˝ i vodstvu prilikom tog prijelaznog razdoblja. Razdoblje tranzicije i pametno strategiziranje u tom razdoblju predstavljaju više energije Anuradhe i optimalan spoj energija Marsa i Saturna. To je i pouka ovog sazviježđa – balansirati i kanalizirati emocije i razum, energiju i disciplinu, iluziju i realnost, staro i novo.

Rad u skupinama, (samo)refleksija i meditacija, okultno, ezoterija, astrologija, psihoterapija, ˝unutarnja generalka˝ su teme koje Anuradha podržava. Na ˝mundanijoj˝ razini odlična je za bavljenje brojevima, statistikom, računima i papirologijom. Podržava sve ˝nesvakodnevne˝ i ˝neobične˝ aktivnosti, aktivnosti vezane za seksualnost i odnose (osim braka), učenje novih neobičnih vještina, traženje savjeta i vodstva, istraživački rad.

Mjesec će danas biti u kontaktu sa Ketuom što povlači problematiku impulzivnosti i naprasitosti, ne-razmišljanju pri djelovanju, a Ketu će dati i ˝slobodan pristup˝ emocijama općenito što u škorpionskom okruženju obično ne biva ugodno pa pripazite na tipične boljke ovog znaka kao što su sklonost melankoliji i depresiji, želja da se nametne svoja volja po svaku cijenu te autodestruktivnost. Sjetimo se, Mars je još u Moola sazviježđu, retrogradnosti su aktualne – stare emocije, stare boljke, stari obrasci će vrlo lako izlaziti na površinu. Nije dan za nekakve veće akcije na materijalnom planu, ali jest na unutarnjem i duhovnom u vidu ˝generalke˝, ˝promjene mentaliteta˝ itd.

Najbolji remedijali za ovo sazviježđe i tranzit Mjeseca kroz znak Škorpiona jesu podržavanje prijateljstava i ˝pružanje ruke˝ nekom kome je potrebno vodstvo i potpora te mantre Mitri.