Subota i nedjelja – Realnost i kvaliteta procjene

Subota i nedjelja – Realnost i kvaliteta procjene

11 prosinca, 2021

Do cca. 18 h subote će i dalje biti na snazi Purva Bhatripad sazviježđe no u najvećem dijelu dana ˝pada˝ koja pripada reonu Riba i koja u najintenzivnijoj formi naglašava inače ekstremnu prirodu ovog sazviježđa; ovdje je Jupiter sklon radikalizmu i ˝tjeranju pravde˝ po svaku cijenu. Jupiterove značajke poput hrane i pića, financija, želja i potreba, uvjerenja itd. odlaze u sferu ekstrema i toksičnosti pa se tu mogu vidjeti ovisnici, kockari, gangsteri i sl. Nezgodna je ˝pada˝ za nekakve bitnije aktivnosti i poslove; teme rezova i prekida, okretanje ka sebi i meditaciji bilo kakve vrste, teme čišćenja te aktivnosti koje su u ˝nabrijanim˝ tonovima su najbolji načini kako iskoristiti energije ovog sazviježđa (prekinuti sa lošom navikom/ovisnošću, počistiti nešto, baviti se sportom, intenzivnim meditacijom, prenijeti znanja koja su vezana za aspekt transformacije itd.). Negativnije značajke Jupitera i ovog sazviježđa je, očito, svakako zdravije izbjegavati i držati svoj emocionalni sklop pod kontrolom.

Od cca. 18 h subote pa do cca. 19:30 h nedjelje bit će aktivno Uttara Bhatripad sazviježđe kojim vlada trenutno odlično postavljen Saturn koji će biti u međudjelovanju sa Mjesecom putem sazviježđa (Saturn u Mjesečevom sazviježđu, a Mjesec u Saturnovom) i još će aspektirati Mjesec zajedno sa Ketuom. S negativnije strane aspekt ove dvije planete mnogima može ˝pomrsiti um˝ i ˝donijeti˝ melankoličnije emocije uslijed vlastitog manjka vizije i bivanja u svojem centru (zato i jesu prethodno navedeni konstrukti pod navodnicima); pozitivnija strana, i ona na koju je zahvalnije ˝prikačiti se˝, jesu fokus, uklanjanje nečistog i nepotrebnog te obavljanje onog što treba obaviti bez suvišnih detalja, preispitivanja, kukanja te svega onog zbog čega se ne vidi šuma od drveća.

Uttara Bhatripad podržava sve dugoročne projekte, aktivnosti i odluke, odlična je za davanje obećanja i zakletvi, postavljanje temelja, iniciranje/kupoprodaju/sklapanje ugovora svega onog za što želimo da dugo traje ili bude trajno. Podržava i teme samorefleksije, meditacije, pitanja zdravlja, istraživački rad, savjetovanje i traženje uzroka problemima, učenje, a jako je povoljno i za odnose (posebno pitanja odnosa na duge staze – čišćenje sukoba, brak, ulazak u novu vezu itd.). Benefit ovog sazviježđa je da će sve što inicirate u sklopu narečenog naići na potporu okoline i/ili sretnih okolnosti; dakle, ako Vam nešto ˝zaškripi˝ vezano za projekt, obvezu ili aktivnost koje provodite pod djelovanjem Uttare Bhatripad uvijek će Vam naići netko ili nešto što će Vas u ključnom trenutku pogurati/podržati da taj projekt, obveza ili aktivnost opstanu i nastave postojati. Nastojte fokusirati najveći dio svojih aktivnosti (posebno onih bitnijih) u ovom reonu vremena.

Ostatak nedjelje (od cca. 19:30 h) je pod vladavinom Revati sazviježđa koje podržava teme savjetovanja, ˝traženja puta˝ i manje-više je zahvalno za sve aktivnosti bazirane na pozitivi i dobroj volji. Prve dvije ˝pade˝ Revatija podržavaju i inicijaciju novih projekata i poslova i bit će aktivne u večernjim satima nedjelje.