Tranziti od ponedjeljka do četvrtka – Dani rizika i potencijala

Tranziti od ponedjeljka do četvrtka – Dani rizika i potencijala

6 prosinca, 2021

Mars je ušao u znak Škorpiona i time drastično dobio na snazi; na osi je čvorova Ketua/Rahua, zajedno sa Suncem i Merkurom, a i u međudjelovanju je sa Saturnom. Venera ovih dana tranzitira prijelaz Strijelac/Jarac, a uskoro će krenuti i sa retrogradnim gibanjem. Mars će tranzitirati preko točke gdje je bila pomrčina Mjeseca prije koji tjedan i može biti okidač ˝za nešto˝ – vjerojatno nezgodno poznavajući prirodu Marsa, Škorpiona i reon Vishakhe u kojem je Mjesec inače debilitiran. Ovi dani su dani ˝hodanja na rubu˝; Škorpion nosi element ekstrema, naglosti, tajni, a najpozitivnija odlika mu je transformacija škarta u zlato te promjena na bolje pod pritiskom. Najgore osobine su mu potpuno prepuštanje uz autodestruktivnost, uništenje i robovanje negativnim emocijama. Dakle, ova dva pravca su ono čemu ćemo svjedočiti kako na široj skali, tako i na osobnoj razini. Mars i Saturn guraju element ˝ratne zone˝, ali i fokusa na ostvarenje cilja; Venera je također u ratničkom sazviježđu pa je moguće i da ženska energija ima nekakvu važnu ulogu bilo kao medijator ili posrednik u određenom konfliktu ili čak i prekursor konflikta. Merkur će tijekom četvrtka biti na ˝gandanta˝ točki Škorpion/Strijelac pa će oprez u komunikaciji, analitici i odlučivanju biti od važnosti.

Ovi su dani kako vrlo rizični tako i vrlo potentni; ponavljam, Škorpion ili sve uništi (da ne kažem ˝razje*e˝) ili pretvori mulj u zlato pa sad, nek’ si svatko bira. Pokrivam nekoliko dana unaprijed jer su energije s jedne strane vrlo transformativno povoljne za djelovanje na vanjskom planu, uvođenje promjena i otvaranja novih poglavlja, ali su isto tako i vrlo rizične za one koji su iznutra truli (i za one oko takvih osoba), a Marsov tranzit oko 3. stupnja Vishakhe će vrlo vjerojatno donijeti ˝nešto˝ neugodno. Najjače efekte Marsa možemo očekivati u četvrtak kad će drito prijeći preko tog 3. stupnja Škorpiona. Pazite ako imate planete, podznak itd. na osi Bik/Škorpion od nultog do 6. stupnja ovih znakova.

U nastavku analiza po danima..

Tijekom ponedjeljka Mjesec boravi u Purva Ashadha sazviježđu koje je odlično za teme strategiziranja, inicijative i uvođenja promjena. Purva Ashadha daje kombinaciju entuzijazma i optimizma koje inače nosi znak Strijelca i svoje jedinstvene sposobnosti da planski i sustavno provede određenu aktivnost. Manjkavost joj je sklonost promjeni i ovdje ona često nailazi na unutarnji konflikt – ˝odraditi strateški projekt do kraja˝ vs. ˝ići za nečim novim i zanimljivijim˝. Planete u Purva Ashadhi nose obilježje ove teme pa, primjerice, ako je povezano sa karijerom može vrlo često davati promjene u poslu nekakve vrste. U odnosima je poprilično problematično jer iako je entuzijastično, zabavno i asertivno sklono je dualnosti i teško se drži jedne osobe. Ukoliko se uspješno usmjere ove dvije komponente Purva Ashadha je sposobna biti nosioc i glavni strateg više uspješnih projekata, poslova i zacrtanih ciljeva. Purva Ashadha daje odlične borce, ratnike, sportaše, filozofe, misionare; vrlo ju je teško dobiti u bitci. Ipak, manjkavost sa te strane je upravo spomenuta sklonost promjenama – Purva Ashadha, za razliku od svojeg para Uttara Ashadhe, ne završava nužno i rat kao pobjednik. Aktivnosti koje su podržane u okviru ovog sazviježđa su sve varijante uvođenja promjena, otvaranje novih poglavlja, novi projekti itd. Bitno je samo da bez obzira što se iniciralo u okviru narečenog sazviježđa to mora imati element strateškog pristupa i doze realnosti.

U utorak do cca. 19:40 h ćemo imati aktivno Uttara Ashadha sazviježđe koje je povezano sa temama pravičnosti, dostojanstvenosti, a i sazviježđe je koje daje iznimne borbene sposobnosti. Simbolika Uttara Ashadhe je surla i njezin je zaštitnik Ganesha koji uklanja prepreke, vidi istinu i donosi svjetlost; zaštitnik je i jyotisha. Surla slonovima služi kao statusni simbol pa i ovo sazviježđe daje poziciju i predstavlja lidere; surla je također oružje, ali obrambeno pa predstavlja i borce koji vješto izbjegavaju protivničke napade i sposobni su zadati jedan ˝konačni˝ udarac koji ruši protivnika.  Uttara Ashadha nosi moć ˝apradhrishya shakti˝, odnosno ˝moć konačne pobjede˝; koliko god bitaka izgubi, Uttara Ashadha na kraju dobiva rat, a time i ˝konačnu pobjedu˝. Sa ovim sazviježđem uspjeh, pobjeda i status dolaze kasno u životu, debelo u 30-tim godinama pa nadalje, ali kad dođu onda ostaju. Prva faza života donosi puno problema i gubitaka pa se ovo sazviježđe može promatrati kao ˝underdog˝ sazviježđe i donosi teme iz filmova gdje glavni junaci kreću kao ˝obične˝ i ˝slabije˝ osobe bez neke vještine ili su u nekakvoj nezavidnoj poziciji, ali istovremeno nose potencijal;  uz rad, trud i kroz lekcije poraza (iako je to na filmu sve drastično ubrzano) dospiju do vrha. Manjkavost ovog sazviježđa je što nema para; njegov joni, mungos, nema seksualnog para i osobe sa ovim sazviježđem najveći dio života imaju osjećaj da su same i da se ni sa kim ne mogu razumjeti.

Uttara Ashadha je povoljna za bukvalno sve aktivnosti dok se iste baziraju na časnim namjerama; ne podržava toksičnost, negativni oportunizam i nečasno ponašanje. Iznimno je važno sa ovim sazviježđem naglašenim ispravno se ponašati; to je kao nekakav remedijal ukoliko Vam je značajno u natalnoj karti. Ono je najbolje i najjače kad se okrene sebi i razvija iznutra. Povoljno je za pokretanje svih poslova i projekata za koje želimo da dugo potraju (otvaranje firme, ulazak u novi posao, dugoročni projekt, uvođenje dugoročnih navika itd.).

Od utorka od cca. 19:40 h pa do srijede do cca. 18:10 h aktivno je Shravan sazviježđe koje nosi simboliku ˝uha˝ što označava njegovu moć slušanja i upijanja informacija. Priroda ovog sazviježđa se može iskoristiti na više načina – s negativnije strane kroz prisluškivanje i kasnije tračanje za vlastitu dobit, a s pozitivnije strane kroz sposobnost akumuliranja znanja, a zatim na duge staze i distribucije tog znanja u jednostavnoj i razumljivoj formi drugima. U svojoj najvišoj formi Shravan daje sjajne savjetnike, terapeute i psihologe koji barataju ogromnom količinom znanja i koji su sposobni kroz razgovor sa osobom detektirati srž problema sa kojim se osoba suočava i pronaći adekvatno rješenje. Shravan podržava i preduzimanje remedijalnih mjera te sve forme iscjeliteljskog rada pa je danas izvrstan dan i za bavljenje pitanjima zdravlja, meditaciju ili uporabu drugih duhovnih alata za rad na sebi u pojačanoj mjeri. Odličan je dan i za obavljanje bitnih razgovora gdje moramo točno i precizno iskomunicirati određenu informaciju ili namjeru kao i za sve aktivnosti općenito jer slično kao i Uttara Ashadha i Shravan nosi moć konačne pobjede i sve aktivnosti započete u okviru narečenog će zasigurno biti ˝privedene kraju˝ sa uspjehom i ostvarenjem zacrtanog.

Od srijede od cca. 18:10 h pa do četvrtka do cca. 17:20 h vlada Dhanishta sazviježđe pod domenom Marsa i Saturna; kombinacija ove dvije ˝grahe˝ daje radoholičarski i ˝go-getter˝ mentalitet. Dhanishta je ˝alfa˝ zodijaka, lako privlači pozornost, javno je orijentirana, ima puno talenata i iznimne fizičke i mentalne sposobnosti/kapacitete. Ovo sazviježđe podržava sve aktivnosti u tradicionalno poslovnom i statusnom pogledu – proboje u karijeri i aktivnosti na tom polju, samopromociju, asertivnost, borbu, nove projekte i inicijative itd. Odlično je i za pitanje nekretnina, bavljenja novim tehnologijama, rad na sebi i za sve aktivnosti koje traže ritam, posebno na duge staze. Jedino je jako nezahvalno sazviježđe za odnose i pitanja u tom kontekstu je bolje rješavati neki drugi dan. Ovo je podosta ˝nabrijan˝ i ekstreman dan jer ćemo imati djelovanje Marsa i Saturna kao vladara ovog dana uz tranzit Marsa preko točke na kojoj se odvila pomrčina Mjeseca prije koji tjedan; budite ovaj dan na oprezu i bez nepotrebnih rizika, ulaska u blesave konflikte i sl.

Ostatak četvrtka je u znaku Shatabisha sazviježđa koje promovira izolaciju, pitanja zdravlja i revitalizaciju, introspekciju i zahvalnije je za okretanje ka sebi, a manje prema vanjskom svijetu. Nikako ne podržava nove projekte i poslove. Faktor rizika koji je spomenut za prethodno sazviježđe također stoji i pojačan oprez je preporuka jer Shatabisha je takva da stvari ˝svede na nulu˝, ˝okonča˝ itd. što u kontekstu tranzita Marsa može donijeti ˝nasilno okončanje nečeg˝.