Case study: Primjeri uporabe jyotisha u svakodnevici

Case study: Primjeri uporabe jyotisha u svakodnevici

16 studenoga, 2021

Podijelio bih nekoliko meni zanimljivih situacija u kontekstu dnevnih tranzita i mojeg osobnog života.

Kad je bio prazan Mjesec u Djevici prije skoro mjesec i pol dana morao sam baš taj dan obaviti dvije meni bitne stvari; naime, večer prije su mi se raspale tenisice na treningu i morao sam kupiti nove. Također, čekao me za koji tjedan od tad put na koji sam htio nositi malo finiji kaput kojem su već neko vrijeme poderani unutarnji džepovi pa se ne može ništa staviti unutra, a da ne završi negdje ˝unutar kaputa˝ pa da moram kopati po njemu da to izvadim. Izvana izgleda super no to sa džepovima me sekiralo. Znam da je lošiji dan i da ne bi trebao no nemam baš nekog izbora, moram tad. Ostavio kaput kod krojača i kupio nove tenisice.

Putujemo u budućnost; dolazim ja nakon par tjedana kod krojača po kaput jer već moram na put dan poslije (znala je sve unaprijed do kad mora biti gotovo, bilo je ohoho lufta sa vremenom). Kaže mi ona ˝zaboravila je skroz na kaput, ništa nije napravila˝, a kaput joj tamo stoji pred nosom malta ne. Ženi bilo neugodno jako, a meni tragikomedija koja naginje ka komediji i u sebi si rekoh ˝znao sam xD ˝ 😀 Također, u radnji je tad (drugi put kad sam dolazio po ˝gotov˝ kaput) bila mačka koja u jyotishu simbolizira Punarvasu i Ashlesha sazviježđa; Punarvasu je povezano sa temom odlaska i povratka i sve donosi ˝dva puta˝; Castor i Polux su zvijezde unutar Punarvasu – jedan oduzima svjetlost, drugi je vraća, odnosno jedan je ˝zločest˝, a drugi ˝dobar˝. Ashlesha je povezana sa manipulacijama, obmanom i lažima u svojoj lošijoj formi. Došao sam kod nje tad drugi put da mi vrati kaput i nije ispunila obećanje koje mi je dala; bar sam se pomazio sa macom ( <3 ) koja je, eto, bila svojevrsni predznak.

Tenisice koje sam uzeo, ‘ajd nisu loše ovako izgledom; no, lagano se već počinju cijepati + sve vježbe za noge su u njima katastrofa za raditi. Ja se tjednima već upirem i fokusiram na rad na tehnici izvođenja vježbi i opet nemam stabilnosti, moje ozlijeđeno koljeno pati itd. itd. Skinem ih neki dan na treningu i radim bos sve vježbe – preporod, nisam se ni morao truditi – stopalo i kuk savršeno stoje sami od sebe. U tenisicama, raspašoj.  Tenisice su imale zeleni dio na sebi i sjećam se kako sam dok sam ih kupovao razmišljao ˝uff, Merkurova boja i boja Ardre, ne sviđa mi se, ali ‘ajd˝; dakako da sam prošao temu Ardre kroz njih u kombinaciji sa danom kad sam ih kupio 😀 Ardra je kod mene u osmoj kući u Blizancima, a Merkur je za moj podznak Škorpiona neprijateljski nastrojena ˝graha˝.

Isto negdje tih dana kad sam kupovao tenisice i nosio kaput krojaču: radio sam dijagnostički tretman jednoj ženskoj osobi. Opet, imao sam loš osjećaj, ali moralo se tad, nije bilo druge opcije. Mjesec je bio u Chitri negdje (dobra za ˝tjelesna pitanja˝, ali sklona i iluzijama i propustima), a Sunce, Mars i retrogradni Merkur u užoj konjukciji. Nismo ništa odradili, njoj dva ili tri puta zvonio mobitel, pa je morala izići van da nekom da neki paket hitno, pa smo morali prekidati, isteklo vrijeme, bukvalno totalni promašaj od svega.

Idemo na pozitivnije primjere 😀

Vezano za zadnji navedeni primjer, drugi pokušaj tretmana: Mjesec rastući u Uttara Ashadhi koje je ekstremno povoljno sazviježđe i nosi temu ˝konačne pobjede˝. Priča oko Sunca, Marsa i Merkura je bila daleko blaža. Radim tretman istoj osobi, nikakvi problemi, završili pola sata prije roka, problemi uklonjeni još smo se i lijepo zabavili 😀

Za vrijeme djelovanja Uttara Bhatripad sazviježđa u nedjelju i ponedjeljak obavljao sam opet meni bitnije aktivnosti. Morao sam ići kupiti odijelo jer mi se blizak prijatelj ženi i htio sam da to bude, naravno, nešto kvalitetno i za na duge staze (odijelo jel’), a  i da naiđem na dobru dozu potpore po tom pitanju jer sam zadnje odijelo nosio kad sam bio maturant gimnazije. Dakle, za kupovinu odijela sam totalni tudum. Dan mi je bio zgužvan sa obvezama no tempirao sam namjerno to razdoblje koje jesam, a nisam to obavio dan prije kad sam imao daleko daleko više slobodnog vremena.

Ako se sjetimo nekih od mojih članaka, Uttara Bhatripad nosi moć ˝potpore okoline˝, povezana je sa donacijama, poklonima, nasljedstvima te je općenito vrlo susretljivo sazviježđe. Saturn i Mjesec su tad bili u interakciji preko sazviježđa u kojima su boravili (Saturn = starost, ozbiljnost; Mjesec = emocije, majka, žena). Naravno, starija ženska osoba koja je tamo radila me je vrhunski savjetovala koji model izabrati i sve što treba oko toga; probao sam i odijelo koje mi je ona sugerirala i ono koje sam ja na prvu htio. Dakako, moja opcija je bila katastrofalna, a njezina, za koju sam ja na prvu mislio da će mi grozno stajati, ispalo je da mi super stoji. I benefit na kraju; dobio kaput gratis zbog neke akcije. Kaput vrhunski, oštrio sam se da uzmem novi s obzirom na priču oko ovog starog i njegovih džepova. Na kraju sam, s obzirom na popuste itd. jako dobro prošao + dobio neke kupone bla bla. Misija ispunjena.

Kupio sam odijelo u Galileo trgovini u Portanovi; Uttara Bhatripad simbolički predstavlja ˝kovčeg˝ ili ˝lijes˝ te ˝vrata u drugi svijet˝. Povežite to sa nazivom ˝Porta-nova˝ i ako pogledate simbol Galileo trgovine vidite oblik koji podsjeća na ˝lijes˝ na kojem je ucrtan križ.

Dan poslije otvaram račun u banci, i dalje djeluje ovo sazviježđe; Mjesec je u ˝padi˝ u kojoj je Merkur inače debilitiran što daje podosta apstraktan i neobičan stil komunikacije ponekad i teško razumljiv. Službenik sa kojim sam to obavio je bio totalna komedija; naravno, vrhunski je posao odradio, ali je bio kao onaj ˝pogubljeni znanstvenik˝ iz filmova i valjao je takve fore, ja se skoro ugušio pod maskom od smijanja. Sredio mi i zahvalan mirovinski fond koji mi daje ekstremnu dozu slobode oko načina uplaćivanja i još mi se ponudio za printanje drugih dokumenata koje sam tad trebao. Pričao mi i kako je stan uređivao, tako da sad znam i gdje ću jednom kuhinju kupovati xD dok mi je objašnjavao dio vezan za mirovinski fond pričao mi je kako je isti super jer ˝ako jednog dana umrem i pokopaju me prije vremena fond je nasljedan pa će moji zakonski nasljednici imati koristi od toga˝ (Uttara Bhatripad = smrt, lijes, novac kroz oporuke/nasljedstva/lako zarađen novac).

Isti dan, ˝pali se˝ Revati sazviježđe koje podržava teme savjetovanja i ˝traženja puta˝; svjestan toga obavljam razgovor u tom kontekstu vezano nešto za financije i opcije u tom kontekstu i, dakako, dobivam odličan savjet, izrazitu susretljivost i ugodnu interakciju. Simbolika Revatija su ˝ribe koje plivaju u moru˝ i ˝bubanj˝. Osoba sa kojom sam pričao je prilikom pružanja savjeta uporabila izraze ˝preplivati˝ (kroz tu situaciju), ˝naći načina da zaobiđeš˝ i ˝održavati ritam cijelo to vrijeme˝ (bubanj = ritmički instrument).

Danas, Ashwini sazviježđe koje nudi brzinu i brzu isporuku/rezultat svega što se u sklopu njega inicira; u manje od sat vremena sredio frizera, banku, Mirovinsko, ˝shoping˝ i došao kući. Planski sam inicirao obavljanje svega toga čim je Mjesec tranzitirao u Ashwini; u banci sam morao neke dokumente oko računa dobiti, pustili me preko reda (bila puna banka ljudi). U HZMO-u bio prvi na redu, nikakvo čekanje, čovjek mi sve sredio ekspresno, lijepo objasnio, dio odradio umjesto mene itd. Očekivao sam inače da će to vjerojatno potrajati sve puno dulje kako mi je inače bivalo (uvijek nešto fali, uletim na pauzu, nesusretljivo osoblje itd.).

Simbolika Ashwinija su ˝konjska glava˝, ˝konji u trku koji odlaze u dva smjera˝ i ˝kočija koju vuku dva konja sa dvije osobe na kolima˝; povezano je sa temama brzine, tjelesnosti, impulzivnosti, a jedan od elemenata Ashwinija je da osobe rođene u ovom sazviježđu jako brinu o svojoj ˝grivi˝, u ovom slučaju kosi, bradi itd. Kod frizera sam bio na uređivanju brade; u banci mi je papire onako u naletu dala ženska osoba koja je ovako izgledom prava Ovnica/Ashwini (mišićava i vitka građa, konjsko lice, predivna kosa) i koja je jurila u dva smjera – meni dati papire i obaviti posao sa klijentom na šalteru. U HZMO-u je službenik obavljao papirologiju pa onda naglo morao stati i otići na drugi kraj prostorije po neke druge papire da provjeri na uzorku je li sve dobro odradio; krenuo bi sa jednim pa onda stao i otišao u drugom smjeru i onda opet i opet tako. Radio je to sve na stolici sa kotačićima (˝kočija˝) 😀 Iza toga sam kupovao registar u knjižari – službenica je između modela u raznim bojama izabrala crveni (danas je utorak, Marsov dan, Ashwini sazviježđe – Marsova boja je crvena) – namjerno nisam htio ja birati da vidim koji će izabrati 😀

Pisat ću još primjera u budućnosti..