Utorak – Quo vadis?

Utorak – Quo vadis?

30 kolovoza, 2021

Mrigashira sazviježđe u kojem danas boravi Mjesec je ˝sazviježđe početnika˝ i sazviježđe ˝potrage˝ te je kao takvo odlično za početak učenja novih znanja i vještina. Ovo sazviježđe predstavlja i ˝leptirići fazu˝ odnosa, odnosno etapu u kojoj susrećemo potencijalnog partnera, aktivira se privlačnost i želja da upoznamo i ˝konzumiramo˝ tu osobu. Mrigashira nosi tendenciju česte promjene te nemogućnost da se fokusira na određeno područje i kao takva je podosta loša za nove početke i veće životne odluke. ˝Plaha˝ je po prirodi, često djetinjasta i uvijek u ˝traženju nečeg˝; ta potraga se zna orijentirati na vanjski svijet i traženje podražaja od okoline pa se često propusti šira slika i traženje odgovora u sebi uslijed površnog i brzopletog pristupa. Smisao i svrha kreću upravo od nas i nezahvalno je tražiti to u nečem ili nekom izvana. Reon Mrigashire koji pripada znaku Bika (aktivan do 19:40 h cca.) zna zavesti ka materijalizmu, vanjskom sjaju i zaluđenosti u domeni odnosa, dok reonu koji pripada Blizancima (od cca 19:40 h pa do kraja jutra) nedostaje uzemljenosti i stabilnih emocija.

S pozitivnije strane, Mrigashira je odlična za one inicijalne korake u sklopu nečeg gdje smo bukvalno ˝tabula rasa˝, ne znamo ništa i potrebno nam je dosta pomoći; ona predstavlja tu prijelaznu točku zone komfora kad se konačno otisnemo po novom putu i preduzmemo one nesigurne i prve korake. Možete iskoristiti dan pred nama za učenje novih vještina po pitanju kojih ste totalni početnik; zatim za sve forme opuštanja i revitalizacije duha i tijela (posebno ako to uključuje laganu fizičku aktivnost, boravak u prirodi, tretmane za obnovu svih vrsta), a odlično je i za sve varijante socijalizacije te odnose općenito. Pokretanje novih poslova i projekata, kao i veće odluke danas nisu podržani zbog Mrigashirine sklonosti promjeni i nestalnosti.

Razdoblje od 19:40 h pa nadalje je izrazito povoljno u kontekstu učenja, širenja horizonata, traženja informacija i ˝isprobavanja novog˝ jer će Mjesec boraviti u znaku Blizanaca podržan jakim Merkurom i aspektom Jupitera. U ovom razdoblju će Mrigashira dati svoje najbolje karakteristike pa ga nastojte iskoristiti ukoliko su Vam potrebne bitne informacije, morate pronaći ispravnu i efikasnu metodu i ukoliko imate nešto za riješiti na polju zdravlja.