Tranziti od ponedjeljka do srijede – Dani povoljnosti i prilika

Tranziti od ponedjeljka do srijede – Dani povoljnosti i prilika

8 kolovoza, 2021

Imamo nekoliko dana povoljnosti pred nama budući da ćemo imati razmjenu energija između dvije luminarne ˝grahe˝, odnosno Sunca i Mjeseca. Mjesec će boraviti u znaku Lava kojim vlada Sunce i bit će istovremeno u rastućoj polovici, ojačan Marsom i Venerom te aspektom Jupitera dok će Sunce boraviti u Mjesečevom znaku Raka. Time su ponedjeljak, utorak i srijeda (do 11:50 h) vrlo povoljni dani. Merkur je također ušao u znak Lava pa će energije kreativnosti, inicijative i akcije biti vrlo naglašene.

Razmjena energija između Sunca i Mjeseca u gornjem kontekstu se naziva ˝parivartan joga˝ i s obzirom na njihove pozicije to je isto kao da je Sunce trenutno u Lavu, a Mjesec u Raku. Sunce i Mjesec nose poseban značaj jer predstavljaju ˝atmu˝ (dušu – Sunce) i ˝manas˝ (um – Mjesec) što bi reklo da ovi dani nose ˝poravnanje˝ između duše i uma, a time i okidače i ˝znakove˝ koje treba slijediti. Također, aktivnosti koje se pokrenu ovih dana imaju dobar i pozitivno obojen energetski naboj. Interakcija Mjeseca, Venere, Marsa i Jupitera donosi nekoliko povoljnih joga i za uspjeh i za zaradu. Pratite sitnice ovih dana jer narečene mogu biti presudne u budućnosti; nastojte pokrenuti ono što je na čekanju ili što odlažete. Sunce cijelo vrijeme boravi u sazviježđu Ashleshe koje se bavi temama iscjeljivanja, prevazilaženja prepreka i blokada te suočavanja sa svojim demonima.

Tijekom ponedjeljka Mjesec boravi u Magha sazviježđu zajedno sa Marsom i ovo će biti energetski vrlo potentan dan, posebno za pitanja karijere. Zahvalno bi bilo odraditi i nekakav ritual odavanja počasti precima jer njima ipak možemo zahvaliti što smo tu i što možemo to što možemo. Zahvalan je dan za aktivnosti koje traže inicijativu, kompetitivnost, koje mogu donijeti promociju i uspjeh na dulje staze, zauzimanje za sebe, rješavanje nepravdi i sve poslovne poteze.

Utorak donosi djelovanje Purva Phalguni sazviježđa kojim vlada Venera i ovo je dobar dan za traženje savjeta i vodstva, a moguće su i isporuke povoljne karme nekakvim putem jer ovo i jest sazviježđe dobre karme koja se nosi iz prošlih inkarnacija. Povoljno je razvijati kreativne projekte, a odličan je dan i za pitanja odnosa, posebno u kontekstu inicijacije nečeg novog.

Srijeda donosi usku konjukciju Mjeseca i Venere do 11:50 h u Uttara Phalguni sazviježđu i to u reonu Lava i ovo je odlično razdoblje za sve varijante novih početaka i aktivnosti koje će tražiti dugoročni angažman ili za koje želiko da potraju. Ovo je ekstremno povoljno razdoblje i najbitnije aktivnosti možete fokusirati u tom reonu vremena (do 11:50 h); ostatak srijede je također povoljan zbog prirode sazviježđa, ali niti blizu kao prethodna dva i pol dana. Ostatak srijede je time zahvalniji za aktivnosti koje su vezane za teme zdravlja i uvođenja novih navika ili režima vezanih uz zdravlje te aktivnosti vezane za mikromenadžment na dnevnoj bazi koje imaju za svrhu poboljšavanje opće kvalitete života; nije povoljno za veće životne odluke ili iniciranje novih projekata s obzirom na poziciju Sunca u Ashleshi i što će Mjesec ulaskom u Djevicu raskinuti parivartan jogu i sve njezine povoljnosti.