Srijeda – Pročišćenje

Srijeda – Pročišćenje

1 prosinca, 2020

Srijeda donosi djelovanje Ardra sazviježđa koje nosi simboliku dijamanta i suze. Ako povežemo ova dva simbola možemo razumjeti i prirodu Ardre. Dijamant nastaje pod velikim pritiskom i uz puno truda; velik pritisak i ulaganje ogromne količine truda popraćeno je ˝krvlju, suzama i znojem˝. Ardra spada pod domenu Blizanaca koji su dualan znak, a Rahu kao vladar Ardre ukazuje na jake želje i mentalnu glad za nečim. Iz navedenog možemo vidjeti da je Ardra sposobna da nam donese tugu ukoliko su naše želje na krivim temeljima, neuravnotežene ili pretjerane; istovremeno, ukoliko dovedemo pod kontrolu intenzitet svojih želja (Rahu) i ostvarimo balans između želja i realnosti (Blizanci) možemo konstruktivno usmjeriti svoj um i napor (Merkur). Ardra obično donosi određenu neugodnu situaciju ili više njih u kontekstu onog sa čime je povezana; Venera u Ardri, primjerice, bi dala određenu situaciju u životu koja će donijeti puno suza i pritiska u domeni odnosa, ali će vjerojatno ista ta situacija pročistiti osobu i njezino poimanje odnosa kao i njezine standarde po pitanju odnosa, izbor partnera i ponašanje u partnerstvu.

S pozitivnije strane Ardra nosi moć ˝yatna shakti˝, odnosno ˝sposobnost da se uloži potreban trud˝ što ukazuje da je ovo sazviježđe odlično za rješavanje problema, prevladavanje prepreka i uvođenje noviteta. Futurističko je sazviježđe koje čisti staro i donosi novo; mogli smo vidjeti tijekom 2020. što je Rahu u Ardri sve napravio i koliko smo vidjeli ˝suza˝, ˝pritiska˝, dezinformacija te koliko je toga propalo, a kako su ipak neki iz sveg tog pritiska postali ˝dijamanti˝. Nešto staro i već postojeće je uzdrmano, dijelom i uništeno, a novo je proizašlo. U skladu sa navedenim Ardru je zahvalno iskoristiti za prekide sa lošim navikama i obrascima ponašanja, prekide odnosa koji nam ne gode ili su destruktivni po nas, rješavanje konkretnih problema i traženje kreativnih rješenja za probleme i općenito (konstruktivno) destruktivne aktivnosti. Nije dan za nove početke, lošiji je dan za pitanje odnosa, putovanja i sl.

Ukoliko želite energije Ardre usmjeriti koliko toliko u svoju korist možete radi mantre Rudri (˝Om Namo Bhagavate Rudraje˝) ili bilo koju mantru Shivi (˝Om Namah Šivaje˝ ili Mahamrityjunjaya mantru).