Venera u Blizancima

Venera u Blizancima

11 kolovoza, 2020

Blizanci su znak komunikacije, razmjene informacija, prenošenja uputa, pisanja, a velikim dijelom i kreativnosti. Dvostruki su znak pa mogu nositi i ˝dvostruke kriterije˝ ili ˝dvostruke vrijednosti˝, bar sa negativnije strane. S pozitivnije strane element ˝dvostrukosti˝ se manifestira u stapanju suprotnosti i pronalaženja zajedničkog jezika (što figurativno, što bukvalno). Simbolika Blizanaca su muškarac i žena, a to je i vrlo očiti simbol spoja dva principa u integriranu cjelinu, recimo to tako. Venera predstavlja užitke života, romanse, kreativnost, odnose, vozila, seks, žene općenito. Kad se nađe u znaku Blizanaca dolazi u poprilično prijateljski reon; Merkur kao vladar Blizanaca je veliki prijatelj Venere i ovdje joj pruža dobrodošlicu.

Venera u Blizancima daje talent za pisanje, komuniciranje i pregovore; ona je ovdje sjajan diplomata i medijator i vidjet ćete kod ljudi sa ovom pozicijom da će teško zauzeti nečiju stranu nego će tražiti mehanizme spajanja i zajedničkog jezika u sklopu kojih će doći do kakvog takvog kompromisa. Venera ovdje voli estetski dizajnirane objave i prezentacije informacija ili tijeka misli – u pisanju ili komunikaciji pazi na gramatiku, jezik i stil komunikacije čak i do razine perfekcionizma. Vidjet ćete i spoj dvaju ˝nespojivih pristupa˝ u komunikaciji što je primjerice vrlo zahvalno za one koji vrlo složene teme prezentiraju na ˝laički način˝. Venera ovdje i najsloženije koncepte može svesti na ˝minimalistički mentalitet˝ i prenijeti informaciju dalje na optimalan način za taj kontekst.  U skladu sa navedenim Venera u Blizancima voli davati instrukcije, uživa u transferu informacija i znanja te obožava pisanim putem ili, u današnje vrijeme putem društvenih mreža, prenositi svoje misli, stavove ili informacije općenito. Intelektualni ili verbalni izazov i intelektualna stimulacija su joj iznimno bitni i ako toga nema Venera ovdje neće biti previše zainteresirana za nekakvu interakciju.

Na polju odnosa Venera, dakako, predstavlja partnera, bilo da se radi o karti muškarca ili karti žene. Venera će ovdje dati komunikativnog i ˝fast thinking˝ partnera koji ima mentalitet biznismena i zna kako doći do onog što želi kroz pregovore i komunikaciju. Blizanci predstavljaju ruke i govor pa Venera ovdje daje i nekog tko je domeni pregovaranja i suradnje ili nekakvim putem jako puno radi rukama – to može biti kroz aspekt davanja uputa (kao nekakav učitelj ili mentor) ili netko tko fizički jako puno radi rukama (manualni poslovi, administracija, telekomunikacija, pisanje, sport).

Pored verbalne i intelektualne stimulacije, Blizanci traže i stimulaciju čula i Venera ovdje traži svojevrsnu egzotiku. Privlači je seksi odjeća, senzualni dodiri (posebno kroz region ruku, vrata, ramena i jezika), ugodan miris. U praksi, ovo često može donijeti probleme ljudima sa ovom pozicijom jer reon Blizanaca možda daje Veneri užitke i plodno područje za njezine energije, ali je isto tako i rasipa i vuče u nekoliko smjerova odjednom. Time Venera u domeni odnosa može biti sklona tome da ˝ne zna u kojem smjeru ići˝ jer s jedne strane ima osobu koja joj je intelektualno napeta, ali s druge strane fizički aspekt je problem jer osoba nije seksualno ekspresivna, a moguća je i obrnuta situacija. Najjednostavniji i najpraktičniji lijek je ovdje naći osobu koja ispunjava obje komponente jer inače je dosta teško sa ovakvom Venerom da ˝bude zadovoljna˝. Sa Blizancima takvo nezadovoljstvo vodi u frustraciju i onda daljnje probleme i ako su još tu loši aspekti prisutni (utjecaj Rahua ili Marsa) afere i ˝šaranje˝ su gotovo zagarantirani. Dakako, to sve zavisi i od sazviježđa u kojem je Venera u okviru Blizanaca kao i od pozicije Merkura koji vlada Blizancima.

S pozitivnije strane Venera u Blizancima daje šarmantnog, komunikativnog i vrckavog partnera koji donosi ljepšu i ugodniju stranu života i ukoliko se ispune ˝kriteriji˝ čulne i intelektualne stimulacije Venera ovdje daje jako dobre rezultate. Partnera se može upoznati na nekakvom kraćem putovanju, kroz društvene mreže, preko braće i sestara ili kohorte u kojoj osoba boravi (naše društvo u kojem odrastamo), u susjedstvu, kroz sport ili nekakav hobi. Venera u Blizancima obožava oralni seks te stimulaciju regiona vrata, ruku, ramena te općenito sve što pojačava čula u kontekstu ugode i senzualnosti. Pored navedenog fizičkog aspekta, Veneru u Blizancima stimuliraju zanimljiv razgovor i razmjena znanja i mišljenja kao i zajedničko učenje, zajednički treninzi ili zajednička avantura. Venera ovdje voli flert kroz pisanu komunikaciju ili fotografije, nabijanje seksualne napetosti kroz riječi i dodir i ˝dvostrukost˝ u komunikaciji (metafore, alegorije, suptilnost u komunikaciji).

Blizanci se sastoje od sazviježđa Mrigashire, Ardre i Punarvasu. Mrigashirom vlada Mars i ovdje je Venera u potrazi za nekakvim svojim ˝idealnim partnerom˝ – naglasak je na promjeni, istraživanju i romansama. Venera ovdje može donijeti impulzivnost u odnosima i česte promjene partnera jer su u Mrigashiri iluzije i nestabilnost (ali i strah) podosta naglašeni. U Ardri Veneri baš nije ugodno i domena odnosa je ovdje pod podosta lošim utjecajima. Ako se Venera nađe u Ardri osoba će morati preživjeti bar jedan veći i teži brodolom na polju odnosa no taj brodolom će je transformirati u daleko jaču osobu i ukazat će joj što je potrebno za kvalitetan odnos, što su (ne)zdravi odnosi itd. Venera u Ardri promovira tajne afere, ˝seks preko žice˝ i malo ekstremniju egzotiku u odnosima. Punarvasu je najbolja pozicija za Veneru u okviru Blizanaca jer se radi o jednom od uslovno rečeno najboljih sazviježđa. Venera ovdje donosi obnovu, ˝mirnu luku˝, dosta znanja i vještina kao i vrlo plodan i kreativan odnos – sve vezano za odnose ovdje donosi mogućnost da se stvari riješe mirnim putem i uvijek će osoba nekako doći na svoje i ono što je najbolje. Punarvasu predstavlja ˝povratak svjetlosti˝ pa će osobi sa Venerom u Punarvasu ˝svjetlost Venere˝ biti oduzeta bar jednom u životu no onda će se vratiti još sjajnija i bolja nego što je bila – ovo ukazuje na bar dva dugoročna odnosa/braka u životu osobe sa ovom pozicijom.

Sve u svemu, Venerina pozicija u Blizancima je odlična za komunikaciju i izražavanje, razvoj kreativnosti i posebno za isprobavanje onog čega se bojimo (pogotovo kad su odnosi u pitanju). Blizanci predstavljaju treću kuću, odnosno razvojnu kuću i Venerin tranzit kroz Blizance je ekstremno povoljno iskoristiti za razvijanje njezinih obilježja, a to su suradnja, empatija, jasna i konkretna komunikacija, razvijanje vještina koje su potrebne za održavanje i rast odnosa, a svakako je preporuka i da se oslobodite ukoliko Vam je to potrebno i probate nešto novo i nešto divlje 😛